aanpassen

Beperkt uw huis uw leven?

 

Dát is toch niet de bedoeling!

 

Merkt u ook dat u eigenlijk nog prima op uzelf kunt wonen maar dat u toch meer moeite krijgt met het gebruik van bepaalde ruimten in en rond het huis? Dat u daardoor het huis niet meer volledig kunt gebruiken zoals dat bedoeld is en zoals u dat eerder ook deed?

Krijgt u moeite met het nemen van de trap? Gaat u daarom 's-nachts liever niet meer naar beneden naar het toilet maar gebruikt u daarom een po? Stond u altijd in het bad te douchen maar bent u bang dat u uitglijdt met alle gevolgen van dien en wast u zich daarom bij de wastafel? Kunt u nog gemakkelijk naar binnen bij de voordeur? Is er ruimte om de rollator of rolstoel binnen neer te zetten zonder dat deze in de weg staat? Ziet u vanuit uw slaapkamer wie er voor de deur staat? Of moet u haastig naar de deur omdat u anders te laat bent om open te doen en de beller alweer weg is? Bent u angstig? Voelt u zich niet veilig in uw huis?

 

 

Is dit voor u herkenbaar? U ervaart dat nu? Of kunt u zich voorstellen dat u daar straks tegenaan loopt?

 

 

De hierboven geschetste voorbeelden beschrijven natuurlijk maar een paar situaties. Ieder huis heeft zo zijn eigen "gebreken" waar u weinig tot geen last van hebt wanneer u jong, fit en gezond bent maar die u wel gaat merken op het moment dat u wat minder soepel wordt. En laten we wel wezen. Naarmate de leeftijd vordert krijgen we allemaal te maken met beperkingen. Moeilijker lopen, zere handen, minder zicht, doofheid, geheugenproblemen, krachtverlies, chronische- of voorschrijdende ziekten. Er zijn maar enkele mensen die tot op hoge leeftijd topfit en soepel blijven.

 

Overal in huis kunnen zich situaties voordoen die vervelend of ronduit gevaarlijk zijn.

 

 

Hoe mooi zou het zijn wanneer uw huis echt bijdraagt

aan een goede gezondheid

 

 

Om snel en overzichtelijk een compleet beeld te krijgen van

de geschiktheid van uw woning hebben wij de "ZorgeloosAanpassenScan" samengesteld. Met deze scan brengen wij stap voor stap uw huis per ruimte in kaart.

Op basis van de inventarisatie dienen zich verschillende oplossingen aan. Samen met ons kiest u de oplossingen die het beste bij u passen.

 

Zo hebben wij bijvoorbeeld voor de familie Zijlstra uit Drachten een scan uitgevoerd. Zij hebben een nieuw, groot, huis gekocht met de gedachte dat zij daar op termijn helemaal op de begane grond kunnen wonen. Ze willen wel verbouwen en aanpassen maar hoe doe je dat?

Wat is wijsheid. Door onze scan hebben ze meer dan genoeg onafhankelijke informatie gekregen om de juiste keuzes te maken. En ook de uitleg waarom dat de beste keuzes zijn.

Met die kennis in de hand kunt u beter opdracht geven aan aannemers en leveranciers.

Familie Zijlstra heeft aan de hand van de scan een aantal verbeteringen kunnen doorvoeren waar ze zelf nooit opgekomen waren. En ze voeren heus niet meteen alles door maar wanneer ze iets doen doen ze wel de juiste dingen.

 

Veel bedrijven zoals badkamer - en keukenspecialisten hebben, gek genoeg, vaak veel verstand van zaken maar niet wanneer het over langer thuis wonen met beperkingen gaat. Tot onze verbazing wordt het "Seniorentoilet" nog steeds standaard aangeboden.

 

Wij gaan voor eenvoudige oplossingen die passen bij u en uw huis. Met als resultaat dat u fijner woont. Nu al.

 

De juiste keuzes maken het verschil tussen

afhankelijkheid en zelfstandigheid

 

Zo hebben we de badkamer voor mevrouw Krapels uit Oosterhout "gescand" en aanpassingen geadviseerd. Mevrouw Krapels moest staan douchen in bad. Niet handig vooral niet wanneer je een sterke bril draagt die je tijdens het douchen niet op hebt. Wat het douchen vooral lastig maakte was de breedte van de bodem van het bad. Die was behoorlijk smal,en liep een beetje rond (niet vlak) en glad. Het was wachten op een valpartij.

 

We hebben met de scan de badkamer helemaal in kaart gebracht. De badkamer is op basis van onze adviezen aangepast.

 

Het resultaat? Er kan weer veilig en comfortabel gedouched worden. En er is zelfs alvast rekening gehouden voor wanneer er hulp van een zorgverlener nodig is.

Verander "overleven" in huis in "voluit genieten"

Wanneer u niet meer veilig kunt wonen in uw huis zult u zich niet meer plezierig voelen. Wanneer u bang bent om te vallen dan gaat u zich krampachtig bewegen waardoor u juist eerder valt. Wanneer u niet meer naar boven gaat omdat u er tegenop ziet om weer naar beneden te moeten. Wanneer u niet meer in bad gaat omdat u bang bent uit te glijden. Wanneer u maar niet meer naar de tuin gaat omdat u daar niet uit de voeten kunt met uw rollator. Wanneer u bang bent omdat u in geval van nood niet vlug genoeg veilig naar buiten kunt. Wanneer u weet dat er iets moet gebeuren maar u maar graag één keer uw geld wilt uitgeven en twijfelt of u wel de goede beslissingen neemt.

 

Kortom: wanneer u zich gaat aanpassen aan uw huis terwijl het juist zo fijn is om op gevorderde leeftijd comfort, gemak en veiligheid te ervaren. Zowel in als rondom uw huis.

 

Wat kan de Zorgeloos-Aanpassen-Scan voor verschil voor u maken:

 

 • Wij bezoeken u thuis en maken kennis met u, uw situatie en uw huis
 • Dan brengen we de knelpunten in en rond uw huis in beeld
 • We bespreken tijdens de rondgang door uw huis de verschillende oplossingen
 • Uiteraard houden we rekening met uw wensen. Gaat u voor luxe of juist niet
 • Voor de meeste problemen zijn ook eenvoudige oplossingen te vinden
 • Wanneer knelpunten in uw huis niet op te lossen zijn ontvangt u hierover advies

 

 • Hoe zou het zijn wanneer u weer veilig uw hele huis kunt gebruiken
 • Dat u geen toeren meer hoeft uit te halen om ramen te openen en te sluiten
 • Dat u weer heerlijk een douche kunt nemen zonder angst voor slipgevaar
 • Dat u zelf de was kunt doen omdat u niet meer op hulp hoeft te wachten
 • Dat u zelf uw dagindeling bepaald omdat het huis weer goed bij u past
 • Dat u zolang mogelijk de baas blijft over uw eigen leven in uw eigen huis

 

ZORGELOOS-AANPASSEN-SCAN

 

Persoonlijke begeleiding en Maatwerkadvies!

 

Wij komen bij u thuis en bespreken vooraf uw situatie zodat we kunnen bepalen welke zaken voor u van groot belang zijn.

 

Daarna maken we al lopend door het huis en de tuin een inventarisatie waarbij we u uitleggen welke oplossingen of aanpassingen knelpunten in uw huis oplossen. Deze bevindingen leggen we vast in een verslag. Op basis van dit verslag kunt u zaken in uw huis laten aanpassen. In het rapport wordt ook gemeld welke knelpunten niet of slechts door grote ingrepen aangepast kunnen worden.

Op basis daarvan kunt u zelf bepalen wanneer het eventueel tijd wordt om te kiezen voor een verbouwing of verhuizing.

 

De Zorgeloos-Aanpassen-Scan is al verkrijgbaar voor slechts: 197,--

Inclusief rapport € 257,--

 

Nu tijdelijk scan inclusief uitgebreid rapport € 227,--

 

 

Prijzen zijn incl. BTW en excl reiskosten á € 1,--/kilometer

"LANGER thuis wonen wordt BETER langer thuis wonen met 101woonoplossingen"

101Woonoplossingen.nl

 

Postadres:

Eskdoarnstrjitte 24

9051 SE Stiens

(Bezoek uitsluitend op afspraak)

 

T 06 52 356 701

E tips@101woonoplossingen.nl