Klanten

 

Over 101Woonoplossingen.nl

 

Wat zeggen onze klanten over 101Woonoplossingen

Als eerste heel erg dank voor de hulp en advies.

Ik kan alleen niet omschrijven hoe belangrijk jou advies was in ons geval.

Bij een baby krijgen weet je maanden van tevoren wat er te doen staat, en als je iets niet weet, heel internet staat vol informatie.

 

Als mens kom je diverse keren in je leven voor een situatie te staan waarbij het ingewikkeld genoeg was om je terdege voor te bereiden.

Soms zoveel kennis dat ik dacht was er maar een cursus voor.

Maar wat kom je veel kennis tekort als in eens blijkt dat het wel goed zou zijn als je voor ouders of schoonouders om in een soort aanleun woning zouden gaan wonen in je eigen tuin. Bouwwetten, regelgeving, verzorging van zieken, je hebt iemand nodig die alles al weet.

 

Wij hebben Yvon gevonden die heeft geholpen met objectief advies vanaf het begin tot het eind. Het einde was, “in deze situatie adviseer ik het niet te doen”, terwijl Yvon wel haar tijd had besteed, proefschetsen gemaakt, technisch onderzoek gedaan, casus onderzoek gedaan.

Diverse huisbezoeken, telefonisch en email contact.

 

Kortom, zoek niet verder, vraag gewoon aan Yvon Sterk wat je nodig hebt.

Vertrouwen is een kostbaar goed, en Yvon kent de waarde.

 

Vriendelijke groet,

 

Jack Henning

 

De moeder (75) van een van mn beste vriendinnen speelt graag bridge. Woensdagochtend is het hoogtepunt van de week dan zitten haar vriendinnen om 10 uur startklaar voor een Bridgedrive. Helaas weet ze nooit of ze 10 uur haalt. Zij heeft nl. hulp nodig bij het schoonmaken van haar billen. Wanneer de mevrouw van de thuiszorg te laat is kan ze niet gaan bridgen. Door mijn kennis van producten kon ik haar helpen aan een oplossing. Een toilet met douche/föhn combinatie. Nu heeft ze zelf weer de regie en kan gaan en staan wanneer zij wil. Zo simpel is het soms!

 

 

Nadat ik 30 jaar lang werkzaam ben geweest als verkoopleider in de bouw en als Register Makelaar/Taxateur heb ik in 2009 een aanvullende opleiding gevolgd over senior en wonen. Hier heb ik veel geleerd over woningen aanpassen en wat een ongelooflijk verschil het maakt wanneer je wél de juiste keuzes maakt. In de jaren die hierop volgden heb ik me verder verdiept in tal van zaken waar mensen met beperkingen, als gevolg van ouderdom of ziekte, mee te maken krijgen.

 

Samen met een collega heb ik, op verzoek van een kennisinstituut, een inventarisatietool geschreven waarbij woningen en hun omgeving op zeker 200 punten beoordeeld worden. Daarnaast heb ik me verder verdiept in domotica, E-health (zorg op afstand), aanbevelingen vanuit de ergotherapie en de wetgeving rondom het verlenen van zorg.

 

Om daadwerkelijk het verschil te maken biedt 101woonoplosssingen verschillende diensten aan.

 

Voor bedrijven en organisaties:

 

  • Adviseren t.b.v. met name nieuwbouw en renovatieprojecten
  • Deelname aan bouwteams
  • Het in kaart brengen van de mate van levensloopbestendigheid van bestaande woningvoorraad
  • Opleiden van bouwkundigen zodat zij anders leren kijken naar bouwen voor ouderen en mensen met beperkingen d.m.v. de training "Levensloopbestendig Bouwen & Wonen".

 

Voor particulieren:

 

U wordt eigenlijk in het diepe gegooid door de wetswijzigingen zoals de scheiding tussen Wonen en Zorg en de wijzigingen in het Bouwbesluit. Een van de gevolgen waar wij allemaal mee te maken krijgen is het langer thuis blijven wonen. Nu zijn bestaande woningen lang niet allemaal geschikt, maar met een paar slimme ingrepen, een verbouwing of aanbouw is er vaak al heel veel te verbeteren.

 

Het is een gemiste kans dat er bij de huidige nieuwbouw nog steeds niet voldoende wordt gekeken naar levensloopbestendigheid. Het vernieuwde Bouwbesluit speelt daarin een grote rol. Bovendien wordt duurzaamheid vaak gezien als levensloopbestendig. Dit is misschien wel het geval voor het gebouw maar zeker niet persé voor de bewoners.

 

Daarom zie ik het als mijn taak om u hierover goed te informeren. Langer thuis wonen vraagt soms net iets meer, maar vaker nog, net iets anders van de woning dan er in de basis geleverd hoeft te worden. Dit geldt ook voor het huur- en koopaanbod van bestaande woningen. Hoe fijn is het wanneer u zelf kunt bepalen of het aanbod "levensloopbestendig" of "geschikt voor senioren" ook goed bij u en uw situatie past. Helemaal wanneer u zorg van derden nodig heeft.

 

Niet iedereen gaat grootschalig verbouwen of verhuizen maar wanneer u iets wilt ondernemen om te voorkomen dat wonen "overleven" wordt, is het van belang dat u kennis neemt van relevante, onafhankelijke, informatie om aan de hand daarvan de juiste keuzes te kunnen maken.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 

 

 

 

 

Yvon Sterk

 

 

Specialist

Levensloopbestendig Bouwen & Wonen

bij 101woonoplossingen

 

 

Door een veranderende situatie werden we gedwongen na te denken over de toekomstige woonvorm van moeder (85 ).

 

We zijn in de gelukkige situatie dat we een zeer ruime tuin hebben, zodat aan een mantelzorgwoning werd gedacht. Maar hoe kom je aan deskundig advies c.q. hulp. We hoorden her en der wel iets over een Mantelzorgwoning in de tuin. Maar bij wie moet je dan zijn? Hoe werkt dat dan en wie regelt er wat? Met dergelijke vragen liepen we rond. Informeren bij de gemeente “ja lastig natuurlijk”.

 

Speuren op het internet kwamen we uit bij 101woonoplossingen Daar contact mee opgenomen en wat bleek ? Daar kregen we antwoorden op onze vragen . Maar het ging verder dan antwoorden. De begripvolle mensen van 101woonoplossingen konden ook problemen oplossen, bijvoorbeeld met gemeentelijke toestemming maar ook met technische oplossingen die het wooncomfort van moeder aantrekkelijk zouden maken. Met name toekomstgericht waardoor zij daar lang kan wonen.

 

We hebben veel contact gehad met Yvon Sterk. Zij heeft voor ons heel veel werk uit handen genomen omdat zij precies weet waar het om gaat en goede contacten met Gemeenten heeft. Zij kent het klappen van de zweep.

 

Nadat alle formaliteiten geregeld waren heeft 101woonoplossingen ook bij de uitvoering de touwtjes in handen gehouden en kon de woonunit bij ons in de tuin geplaatst worden. We zijn erg tevreden over hoe 101woonoplossingen dit voor ons geregeld heeft.

Moeder woont nu al meer dan een half jaar met veel plezier in een comfortabele en veilige woning.

 

Marloes Boogh

 

Okay,

 

ik weet het,

smaken verschillen,

 

maar hoe leuk is zo'n reactie.

"LANGER thuis wonen wordt BETER thuis wonen met 101Woonoplossingen"

101Woonoplossingen.nl

 

Postadres:

Eskdoarnstrjitte 24

9051 SE Stiens

(Bezoek uitsluitend op afspraak)

 

T 06 52 356 701

E tips@101woonoplossingen.nl