Missie

Missie en visie van 101Woonoplossingen.nl

 

Waarom wel voor onze kinderen en niet voor ons zelf!

Kennisdelen

Het delen van mijn kennis met u zorgt ervoor dat langer thuis wonen beter thuis wonen wordt.

 

Soms maak ik me echt zorgen. Sinds een paar jaar is het ineens de bedoeling dat u allemaal zo lang mogelijk in uw eigen huis blijft wonen. De meesten van u willen dat ook. Ik moet er ook niet aan denken dat ik in een of andere instelling zou moeten wonen. Maar dat is gemakkelijk gezegd wanneer je nog relatief jong (59) en gezond bent. En helemaal wanneer je weet hoe je kunt beginnen met het "seniorproof" maken van woning en tuin.

 

 

Wat mij opvalt is dat veel mensen zich nog niet bewust zijn van

de gevolgen van deze wettelijke verandering.

 

 

 

De kreten: "O, maar dan ga ik toch naar het bejaardenhuis of een aanleunwoning" "Het zal mijn tijd wel duren" en "Ik zie het wel als het eenmaal zover is" komen wat al te vaak voorbij. Wie dan leeft, wie dan zorgt. Tsja, dat kan natuurlijk. Maar hoewel u uiteraard vrij bent om uw leven en wonen in te richten zoals u wilt, wil ik u toch een paar vragen stellen.

 

Hoe reageerde u toen u (klein)kinderen kreeg?

U liet alles in en om huis bij het oude?

Of kocht u traphekjes, veiligheidssloten, buggy's en nog veel meer...........

 

 

Het is echt zaak dat u zich bewust bent van uw eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van wonen, zorg en welzijn met het oog op de toekomst. We spreken hier niet over de eventuele mogelijkheid dat u hier mee te maken krijgt. Maar met de zekerheid dat u te maken krijgt met langer thuis wonen. De bejaardenhuizen/verzorgingshuizen verdwijnen in een rap tempo. Verpleeghuizen zijn er nog wel. Een paar jaar geleden woonde iemand daar gemiddeld nog een jaar of drie. In de afgelopen tijd is de gemiddelde “bewoontijd” teruggelopen naar ca. acht maanden. Dat betekent dat u alleen nog toegelaten wordt wanneer u vrijwel niets meer kunt.

 

Tot die tijd zult u zich in uw eigen huis moeten kunnen redden. Ook wanneer u door ziekte of ouderdom met verschillende geestelijke en fysieke beperkingen te maken krijgt. U voert de regie over uw eigen leven en zult tijdig maatregelen moeten nemen om voorbereidt te zijn op langer zelfstandig blijven wonen. Een simpel voorbeeld: Hoe voorkomt u valpartijen.

 

 

"Hé bah. Altijd weer dat gezeur over vallen!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig kunt zelf veel gevaarlijke situaties voorkomen!

 

 

 

Wist u dat 25% van de mensen boven de 60 jaar die een heup

breken binnen één jaar overlijden aan de gevolgen hiervan!

 

 

 

Wat zijn de mogelijkheden binnen en rond uw woning om zo veilig en comfortabel mogelijk te blijven wonen. Bij wie kunt u met uw vragen omtrent aanpassingen en verbouwingen terecht. De ervaring leert dat er op dit gebied nog heel weinig kennis voor handen is. Ook bij bouwprofessionals.

 

En belangrijke informatie over een andere woning? Wie gaat u daarover informeren? De makelaar die opdracht heeft de aangeboden woning te verkopen? Helaas is de kans groot dat u aanbevelingen krijgt die heel mooi lijken maar waar u in de praktijk weinig tot niets aan heeft. Makelaars hebben daar namelijk niets over geleerd in hun opleiding.

 

Wij zorgen ervoor dat u de beschikking krijgt over kennis die u werkelijk helpt. Antwoorden op de "hoe" en "waarom" vragen. Wij gaan uit van praktische oplossingen die passen bij uw huis, uw financiële situatie en uw gezondheid. Wij houden er zelfs alvast rekening mee dat eventuele zorgverleners u goed kunnen helpen.

 

Door deze kennis kunt u aan de aannemer, bouwkundige, architect, keuken- en sanitairleverancier precies aangeven wat u nodig heeft. Bent u ineens de gesprekspartner met, hoogstwaarschijnlijk, de meeste kennis.

 

 

Zo zorgen wij er samen voor dat u de juiste keuzes kunt maken,

waardoor u zo lang mogelijk onafhankelijk blijft.

 

 

Na 30 jaar ervaring in de woningbouw en verkoop en als Register Makelaar en Taxateur heb ik me verder geschoold tot Specialist Levensloopbestendig Bouwen & Wonen.

Door het volgen van een basiscursus, makelaar voor senioren, werden mijn ogen geopend. Daar leerde ik het begin van hoe je naar wonen en bouwen moet kijken wanneer het om mensen gaat die door ziekte, leeftijd of ongeval te maken krijgen met lichamelijke en/of geestelijke beperkingen.

 

Daarna heb ik jarenlang allerlei rapporten van deskundigen op verschillend vakgebied bestudeerd en samen met een" mede-vakspecialist" een inventarisatietool geschreven die zeer belangrijk is in mijn werk. Op basis hiervan slaan we bij inspecties en beoordelingen geen enkel detail over. Het is een tool waarin gebruik gemaakt wordt van objectieve maatvoering van gebouwen.

 

Daarnaast brengen we kennis in die onder andere rekening houdt met uw gezondheid, wet- en regelgeving ten aanzien van hulpverlening, domotica (huisautomatisering), e-health (zorg op afstand) en aanbevelingen vanuit de ergotherapie.

 

Speerpunten:

 • uw persoonlijke situatie
 • uw woonwensen
 • uw wensen op sociaal gebied
 • bouwkundige mogelijkheden
 • onafhankelijk advies

 

Onze dienstverlening in een notendop:

 

 • Aankoop begeleiding of aanhuurbegeleding van passende woonruimte
 • Complete verhuisdienst van A t/m Z
 • toetsen woning op bruikbaarheid voor personen die hulpmiddelen gebruiken
 • beoordelen bouwtekeningen nieuwe en nog te bouwen woningen
 • toetsen verbouwplannen bestaande woningen
 • advies over uitvoering van badkamers, keukens etc.
 • kopers- en huurdersbegeleiding bij aankoop of huur van woningen, zelfstandige appartementen of woonruimten in zorginstellingen of specifieke 55+ woon/zorg complexen
 • begeleiding bij koop- of huur van mantelzorgwoning of zorgkamer

 

 

Wacht niet af. Gun uzelf ook langer, gezond genieten.

BETER wonen draagt bij aan uw gezondheid!

 

Wij helpen u graag aan een veiliger, comfortabeler huis,

met als resultaat:

Blijf zelf de baas in een huis dat BETER bij u past!

"LANGER thuis wonen wordt BETER langer thuis wonen met 101woonoplossingen"

101Woonoplossingen.nl

 

Postadres:

Eskdoarnstrjitte 24

9051 SE Stiens

(Bezoek uitsluitend op afspraak)

 

T 06 52 356 701

E tips@101woonoplossingen.nl